Paalfitness

Tegenwoordig tref je echter ook in menig sportschool een danspaal aan. Wie daar gekleed en al omheen zwiert, doet aan paalfitness.
Vaak doe je ook oefeningen naast de paal. Zo krijg je een complete workout.
Wij zien de danspaal dan ook als turntoestel, een waarin je de waanzinnigste draaien en trucs kan doen!

Danspaal als workout!

Waar men bij de meeste sporten vaak gebruik maakt van bepaalde spiergroepen, speelt bij de paalfitness met name de samenwerking tussen de verschillende spiergroepen een grote rol.

Een heuse sport

Het dansen aan en om een danspaal is een combinatie van cardio en krachttraining. Verder moeten je bewegingen er uiteraard sierlijk, vloeiend en gestroomlijnd uitziet. Een goede spierbeheersing speelt daarbij een belangrijke rol. En dat is iets wat de nodige oefening vergt. De bewegingen die je moet uitvoeren en de beheersing die je daarbij nodig hebt, vragen flink wat je lichaam. Denk dan ook niet te licht over paalfitness. Het is niet voor niks een heuse sport, compleet met Europees-/wereldkampioenschappen. Denk maar aan Hanka Venselaar. Zij is Europees kampioen van 2010.

Zeker in het begin zult je de dag na een intensieve training flink last hebben van spierpijn. Wie die weet te overwinnen, wordt op den duur beloond met extra kracht, flexibiliteit, ritmegevoel en uithoudingsvermogen.

Zwieren in groepsverband

Als je wilt leren paaldansen, kun je het beste naar een sportschool gaan. Steeds meer sportcentra hebben een cursus paalfitness op het programma staan. Meestal wordt er getraind in kleine groepjes, onder begeleiding van een ervaren docent. Mannen zult je er niet zo snel aantreffen, want paalfitness is (nog) een echte vrouwensport.

De les ziet er als volgt uit:

We starten met een goede warming-up op leuke doorgaande muziek. Daarna gaan we verschillende spiergroepen trainen: je armspieren, buikspieren, beenspieren. daarna werken we aan lenigheid en souplesse.

Na deze serie starten we in de paal.

Eerst een serie oefeningen in de dansspaal en dan ga je aan de slag met verschillende technieken. Technieken de we gebruiken vanuit de POLEMOVEBOX.
Dan na het oefenen van deze technieken gaan we alles combineren in een choreografie in de danspaal in combinatie met verschillende vormen van dans zoals: Urbandance, Ballet, Latin, Jazzdans, Streetdance enz.

Dus kom snel voor een gratis proefles!!
Maandag
20.00-21.00

Woensdag
20.00-21.00

Donderdag
21.00-22.00

Vrijdag
16.00-16.45 Pole&Dance Kids 7-11 jaar

COPYRIGHT © 2019 Jazz Dansstudio Marleen | DESIGN, DEVELOPMENT AND HOSTING: NETANDMORE.NL ROTTERDAM.