Modern Floorwork

Bij de lessen contemporary/floorwork wordt er kennis gemaakt met een andere manier van dansen. De vloer is hierbij het belangrijkste onderdeel, die op verschillende manier wordt ingezet en gebruikt door de danser. Als danser leer je hoe af te duwen, hoe op te vangen, maar ook hoe te bewegen over de vloer. De vloer zal je vriend zijn (worden), waarbij te ontdekken valt hoeveel verschillende functies deze kan bieden.

Naast het gebruik van de vloer zijn het gebruik van zwaartekracht, drukpunten en focus, aspecten die van groot belang zijn binnen floorwork en die hier dan ook ten volste gestimuleerd en ontwikkelt zal worden.

Als danser leer je hoe de ademhaling ingezet kan worden en wat voor hulp deze te bieden heeft aan de manier van bewegen. Wel kunnen we zeggen dat het behoudt van 'flow' een belangrijk punt is binnen floorwork. Daarnaast zal het gebruik van de ademhaling ook nodig zijn om de balans tussen het op- en ontspannen van onze spieren te controleren en te verbeteren.

Als laatst mag zeker niet onderschat worden wat floorwork te bieden heeft aan ons lichaam. Je zal een verbetering van de kracht in het center en armen ervaren en het verbeteren van de lenigheid wordt ook zeker gestimuleerd op een natuurlijke manier.

Dinsdag 20.00-21.00 vanaf september 2019
COPYRIGHT © 2019 Jazz Dansstudio Marleen | DESIGN, DEVELOPMENT AND HOSTING: NETANDMORE.NL ROTTERDAM.