Limon danstechniek

Limon is marleen begonnen door geïnspireerd te zijn door Jose limon en Louise frank. Marleen hierover: " ik voelde op een zondag in februari 2013 een enorme drang om deze techniek te gaan geven, al heel lang was deze drang er. Doordat Louise frank een aantal keer in de dansstudio deze techniek gegeven heeft en ik met haar veel inspirerende gesprekken heb gehad moet ik het gaan doen." Louise geeft al 40 jaar in Nederland en buitenland limon.

Met haar als coach zal Marleen deze lessen in de dansstudio gaan geven.

Het is een meditatieve vorm van dans. Bewegingen vanuit de Limón-techniek. Ze hebben een focus op het gevoel, belevenis en het in contact komen met het genieten van de bewegingskwaliteit. Het is een les met een aaneenschakeling van beweging, die rustig start en in een continue lijn doorgaat naar een climax. Waarin je het gevoel hebt in een soort danstrans te komen. "Fascinerend dit gevoel" zo zegt Marleen. "Vooral in deze tijd van haast, onrust en snelheid is deze les super. Je moet het zien als een yogales die eindigt in een sensationele dans uitbarsting!!!"

Deze les is ook zeer geschikt voor mensen die zichzelf even kwijt zijn, door emotionele stress, burnout of andere redenen. Samen met Marleen jezelf weer terug vinden met dans als medium!!!

José Limón en de Limóntechniek

José Limón (1908-1972) was een Mexicaanse danser en choreograaf. Zijn werk als docent en choreograaf is fundamenteel geweest voor het ontstaan en ontwikkelen van de moderne dans en de moderne danstechniek.
Een Limón gebaseerde moderne les biedt voor de leerling een optimale aanvulling op de klassieke techniek, door het gebruik van juist de tegenovergestelde dansprincipes, en bevorderd zo het ontwikkelen van allround dansvaardigheden.

Op maandag
19.00-20.00 uur.
COPYRIGHT © 2019 Jazz Dansstudio Marleen | DESIGN, DEVELOPMENT AND HOSTING: NETANDMORE.NL ROTTERDAM.